Top

Waarom steunkousen dragen?

Waarom steunkousen dragen?
Steeds meer mensen, zowel jong als oud, krijgen last van hun benen. Dit kan onder meer komen door een slechte doorbloeding en vocht vasthouden of erfelijkheid.

Spataderen in de benen komt viermaal vaker voor bij vrouwen dan bij mannen en komt meestal voor bij mensen van boven middelbare leeftijd of bij mensen die veel staan. Zwangere vrouwen hebben ook een grotere kans op het krijgen van spataderen. Ook bij etalagebenen hebben steunkousen een positief effect.

Wat is het effect van steunkousen!
U draagt steunkousen niet zonder functie. Door het speciale drukverloop van de kous wordt de werking van de kuitspierpomp optimaal ondersteund. Hierdoor verbetert de afvoer van bloed en vocht uit de benen.

Dit betekent dat u door steunkousen:
  • minder klachten heeft
  • minder kans op (nieuwe) trombose loopt
  • minder kans loopt op nieuwe spataders
  • minder last heeft van zwelling van het been door bijv. vochtophoping
  • minder snel huidproblemen krijgt aan het been
Door het dragen van steunkousen kunt u dus de problemen aan uw benen voorkomen en verminderen.

Op internet staat er veel geschreven over de functionaliteit van het dragen van steunkousen en compressiekousen door bijv. wetenschappers en onafhankelijke personen. Op Wikipedia is veel informatie te vinden maar ook op Leerwiki. Lees ook eens dit artikel op Leerwiki: "Alles wat je moet weten over steunkousen"

Steunkousen-online.nl heeft zich gespecialiseerd in de online verkoop van steunkousen, compressiekousen, sportcompressiekousen, reiskousen en diabetessokken. Ook voor informatie of advies kunt u bij ons terecht. Heeft u vragen of opmerkingen dan vernemen wij dat graag van u.

@