Top

Het meten van uw been voor de juiste maat kous!

Hoe moet u uw been meten?

Het is belangrijk dat u uw been op de verschillende plaatsen meet om ons de juiste informatie te geven waarmee de juiste maat bepaald kan worden. Diverse meetpunten zijn voor ons van belang. Dit zijn:
  • enkelomtrek
  • kuitomtrek
  • bovenbeenomtrek
  • beenlengte
Waarom is het op- of nameten belangrijk. Dit is de enige wijze waarop u de juiste maat krijgt die ook de juiste steun geeft. Een te grote maat geeft te weinig steun en een te kleine maat heeft een onprettig draagcomfort en kan zelfs problemen veroorzaken.

Dat is ook exact de reden dat wij vóór u de juiste maat bepalen. U hoeft ons enkel de verschillende maten op te geven. Makkelijker en beter kan niet.

Meten van de enkelomtrek.

Meten van de enkelomtrek_Steunkousen-Online Opmeten enkelomtrek_Steunkousen-Online
Het opmeten van de enkelomtrek moet met een flexibel meetlint gebeuren omdat deze goed aansluit rondom het been. Je meet net boven de enkelknobbel waar het been het dunst is.


Meten van de kuitomtrek

Meten van de kuitomtrek_Steunkousen-Online Opmeten kuitomtrek_Steunkousen-Online
Het meten van de kuitomtrek moet met een flexibel meetlint gebeuren omdat deze goed aansluit rondom het been. Je meet op het dikste gedeelte van de kuit.

Meten van het dijbeen

Meten van het dijbeen_Steunkousen-Online
Het opmeten van de dijbeenomtrek moet met een flexibel meetlint gebeuren omdat deze goed aansluit rondom het been. Je meet ca. 15 cm boven de knie de omtrek van het bovenbeen.

Meten van het bovenbeen

Meten bovenbeenomtrek_Steunkousen-Online
Het opmeten van de bovenbeenomtrek moet met een flexibel meetlint gebeuren omdat deze goed aansluit rondom het been. Je meet ca. 4 cm onder de bilplooi.

Lengte onderbeen opmeten

Opmeten beenlengte_Steunkousen-Online
Het opmeten van de been lengte moet met een flexibel meetlint gebeuren. Je meet vanaf de grond (terwijl je in een rechte houding staat) tot ca. 2 cm onder de knieholte.