Eenvoudig en snel de juiste compressiekousen en steunkousen kopen!
0
0
Winkelwagen
€ 0,00
Steunkousen-Online heeft speciaal voor de hardlopers een informatiepagina waar veel belangrijke informatie en links worden gepresenteerd.

Denk hierbij aan informatie over blessures, hardloopsites, algemene informatie over hardlopen, hardloop communities, etc.

Als u vragen heeft over bepaalde informatie of als u informatie mist of wilt toevoegen dan kunt u hiervoor onderstaand contactformulier gebruiken.

Heeft u een website gerelateerd aan hardlopen met interessante informatie meldt u zich dan via het contactformulier. 


Blessures (voorkomen)

Hardlopen is een populaire sport in Nederland, die jaarlijks door ongeveer 1,4 miljoen Nederlanders wordt beoefend. Het is ook een sport die veel blessures veroorzaakt. Jaarlijks lopen hardlopers 390.000 blessures op, waarvan er 120.000 medisch behandeld worden. Hardlopen is daarmee na veldvoetbal de sport met het grootste aantal blessures.

Het blessurerisico is groot: de kans op een blessure bij hardlopen (5,2 blessures per 1.000 uur sporten) is ruim twee en een half keer zo groot als gemiddeld bij sport (1,9 blessure per 1.000 uur sporten). 

Een onderzoek onder hardlopers in het kader van het Blessure Informatie Systeem (BIS) schetst het meest complete beeld van de blessureproblematiek. Twee op de vijf (38%) van 1.849 ondervraagde hardlopers liepen een blessure op in de drie maanden voorafgaand aan de webenquête. Blessures die dusdanig acuut zijn dat lopers ermee naar een Spoedeisende Hulp-afdeling (SEH) gaan, komen relatief weinig voor.

Jaarlijks aantal blessures opgelopen tijdens hardlopen
Aantal blessures
Aantal behandelingen
Totaal
390.000
Medisch behandelde letsels (blessures)
120.000
Fysiotherapeut
80.000
570.000
Huisarts
52.000
72.000
Spoedeisende Hulpbehandelingen
2.000
Ziekenhuisopnamen na SEH-behandeling
60

Wie lopen een blessure op? 
Mannen, beginnende hardlopers en hardlopers die minder dan twee uur per week lopen, hebben een grotere kans op een blessure.

Wat is de aard van de blessures?
Ongeveer de helft van de blessures is geleidelijk ontstaan en bijna een derde van de blessures is een herhaling van een oude blessure.
Hardlopers raken vooral geblesseerd aan de knieën, achillespezen, kuiten en scheenbeen (figuur 1). 

Bron: TNO-factsheet KvL-L-08-05.871Nm Blessures Hardlopen (BIS) ; Letsel Informatie Systeem 2005-2009, Consument en Veiligheid; Ongevallen en Bewegen in Nederland 2006-2010, Consument en Veiligheid; Letsellastmodel 2009, Consument en Veiligheid i.s.m. Erasmus Medisch Centrum

Lees hier het gehele bestand in PDF


Soorten blessures  • Op de website hardlopen.beginthier.nl treft u uitgebreide informatie aan over hardlopen, wedstrijden, hardloopbegeleiding, conditietraining, verenigingen, etc.
  • Bij hardlopen.startkabel.nl treft u heel veel informatie aan over alles wat met hardlopen te maken heeft zoals cursussen, forums, tijdschriften, trainingsschema's, video's, boeken, etc.

Laatst bekeken producten

Contactgegevens

Steunkousen-online.nl
Aart Reedijkweg 88
3281 AC NUMANSDORP

info@steunkousen-online.nl

KvK: 62722360
BTW: NL854931557B01

Prijzen en verzending

Alle vermelde prijzen zijn incl. BTW. en gratis verzending naar elk afleveradres in Nederland en België vanaf een minimale bestelwaarde van € 35,00. 

Wij versturen onze bestellingen over de gehele wereld snel en degelijk verpakt. Verzendkosten hiervan worden conform opgave van onze verzendpartner doorberekend.

Inschrijven voor de nieuwsbrief
Aanmelden
Alle bedragen zijn inclusief BTW